Първоначално публикувано от Stranger65
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сменям, сменям, а проблема си остава ...
Collapse
X
-
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеДа, по принцип когато всичко е на ред не се пипа. Аз съм го врътнал с 10 градуса. Не повече. Просто когато е нужно тогава се бутва. Не от там да си регулирате празния ход. Писах, че не се бута щото някой беше давал съвети от там да си регулираме оборотите!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеАбе пробвал ли си чист дросел да го напълниш с вода от единия край и да видиш колко капе от другия?????Преди капеше. След като го настроих сипах, не вода, а изпъсках от спрея за чистене вътре. Не капна и капка от другата страна. Ама то и да капе той никога не седи плътно затворен. ТПС-а го дърви винаги леко отворен. Дори когато изгасиш колата той пак не затваря плътно до край. И като дадеш на контакт той пак се отваря преди паленето.
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеАбе пробвал ли си чист дросел да го напълниш с вода от единия край и да видиш колко капе от другия?????
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеДа, по принцип когато всичко е на ред не се пипа. Аз съм го врътнал с 10 градуса. Не повече. Просто когато е нужно тогава се бутва. Не от там да си регулирате празния ход. Писах, че не се бута щото някой беше давал съвети от там да си регулираме оборотите!
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеС вода е грубо. А и нея може да не я пропуска, но бензина да го. Той е по-лелтлив (май така беше думата)
Да ви дам идея: Клатенето на оборотите означава че не може да се стабилизира работата на двигателя. Кои са нещата свързани с това?- Ток и горивна смес. Кой определя горивната смес?- Подаване на гориво и на въздух и смесването им. Кое командва искрата? Каква е връзката.
Къде видяхте връзка с оборотомера?- "Клатенето " на оборотите се чува и с просто ухо или може би вие го разбирате само от оборотомера.Last edited by fiore; d.m.y г., 11:33.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеЕ каква работа има бензина в дросела? Пишете за да си чешете пръстите.
Да ви дам идея: Клатенето на оборотите означава че не може да се стабилизира работата на двигателя. Кои са нещата свързани с това?- Ток и горивна смес. Кой определя горивната смес?- Подаване на гориво и на въздух и смесването им. Кое командва искрата? Каква е връзката.
Къде видяхте връзка с оборотомера?- "Клатенето " на оборотите се чува и с просто ухо или може би вие го разбирате само от оборотомера.
Ами я ти ми кажи каква е връзката с дебитомера, а? Какво задава той и т.н. Пишем наизуст вече
Comment
-
Четох (признавам си не цялата тема) и рекох да споделя малко лични впечатления от колите които съм карал и проблемите които съм срещал с тихите обороти.
При VW дизел, с времето настъпва проблем, който се изразява с дъвчене на двигателят единствено при движение по инерция. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=57856
Оказа се , че проблема се решава чрез корегиране на впръсканото количество гориво или корекция на МАП таблицата за празен ход (количеството гориво се променя при над 5км/ч по МАП таблица).
Другата променлива в МАП таблицата която е функция на скоростта е датчика за налягане на хидравликата. Когато колата е с над 5 км/ч се потдържа минимално налягане в хидравличната система. Ако то падне, оборотите се вдигат. Това най-често се забелязва при FORD. Там като се поизноси малко хид. помпа, карате по инерция и оборотите са над 1000 и 2 секунди след като спрете на място се нормализирват на 800.
С две думи , може би при всяка кола сместа и стойността на тихите обороти е функция от няколко променливи , една от които задължително е скоростта на движение. Предполагам това е направено за екология, когато колата е на място, но когато автомобила е в движение се подсигуря против изгасване. Въпроса е , че както FIORE каза, просто невъзможността да постигне зададеният режим в МАП таблицата довежда до разклащането.
Не виждам друг начин за решаване на проблема , освен някой, който наистина разбира от "чип" тунинг да прегледа всички входни променливи които влиаят ( и как влиаят) на тихите обороти. От там нататък вече проблема ще се реши лесно. Иначе всичко е налучкване !
ПП: Видях, че поста отгоре е на колега от Плевен. Ела ми за опитно зайче да почоплим малко , че такива трудно решими предизвикателства силно ме блазнят
ПП2: За съжаление и 3-те алфи до които съм се докосвал 147-ци с проблемите в selespeeda нямаха проблем с оборотите.Last edited by dobromirski; d.m.y г., 08:21.
Comment
-
На скоро си взех колата от ремонт и имаше проблеми с оборотите като студена, трудно палеше и т.н. Отворих куплунга където са вързани джунджуриите към централата, този от към калника. Един от пиновете на куплунга беше сгънат, но за късмет не беше счупен. Изправих го, поставих куплунга и проблемите изчезнаха. Та проверете си куплунзите, но внимавайте като ги поставяте обратно - никакво напъване!
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеАбе с бензин се пробва дали затваря плътно, както и клапаните
Ами я ти ми кажи каква е връзката с дебитомера, а? Какво задава той и т.н. Пишем наизуст вече
А това че пишеш наизуст само за да има мнение е ясно на всички.Last edited by fiore; d.m.y г., 19:43.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Колеги от известно време не следя темата, тя между другото е пълна с "легенди за страстта", но да ви подсетя за едно елементарно решение на клатене на обороти.Значи моята машина е на газ и напоследък взе да ми прави мизерии по светофарите 2 пъти даже угасна. Понеже на мен въздушния филтър отдавна ми е трън в окото - сменям го на всяка смяна на масло и всеки път е в ужасно състояние, този път го извадих на 5000км. Приличаше на торбичка за прахосмукачка. Издухах го с компресора - падна една шепа прахоляк. От 2 дни насам колата заспа
Извод - възд. филтър както и филтъра на купето в Бг изкарват смешни километри и след това само създават проблеми!
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщениеколега,провери си свещите и датчик за темп. на водата-антифриз.успех.
Comment
Comment